Back to top

Cele mai nocive alimente care pot provoca obezitatea la copii

Obezitatea este o afecțiune foarte gravă, iar copiii care sunt diagnosticați cu aceasta sunt expuși riscurilor pentru o serie de afecțiuni cronice de sănătate, precum diabetul, astmul și bolile de inimă. Obezitatea se poate şi trata în ziua de azi, dar cel mai indicat este ca aceasta să fie prevenită.

Există mai mulţi factori care pot conduce la obezitatea infantilă iar unul dintre aceştia este reprezentat de consmul de alimente nesănătoase. Iată cele mai nocive dintre acestea.

Băuturile răcoritoare dulci

Băuturile răcoritoare sunt preferatele copiilor. După cum se ştie deja, acestea conţin foarte mult zahăr dar este important de ştiut şi faptul că acele calorii care sunt prezente în astfel de băuturi sunt sub formă lichidă şi sunt absorbite de organism foarte uşor şi rapid.

Acestea reprezintă un risc crescut pentru acumularea excesului ponderal, iar consumul lor regulat poate atrage după sine dezvoltarea obezităţii.

Alimentele procesate

Este foarte adevărat că şunca, cârnații și salamul ni se pot părea o masă delicioasă, dar nu va fi deloc una sănătoasă nici pentru noi, nici pentru cei mici. Astfel de alimente conțin numeroși agenți care duc la creșterea în greutate, cum ar fi grăsimile trans, aditivi precum siropul de porumb cu fructoză, zahăr și o mulțime de calorii.

Deși conțin puțini nutrienţi , în general sunt nesănătoase și cresc riscul de obezitate, de asemenea.

Alimentele ambalate (prăjeli, chips, etc)

Mâncarea ambalată, cum ar fi chipsurile de cartofi sau chiar şi chipsurile de soia, care ar putea părea mai puţin nesănătoase poate duce la obezitate, evident în cazul în care este consumată regulat.

Este important de subliniat faptul că majoritatea alimentelor ambalate sunt prăjite, iar uleiul are abilitatea de a crește semnificativ numărul de calorii. Astfel de alimente ambalate/prăjite nu vor avea aproape nici un fel de nutriţie substanţială şi vor fi pline numai cu calorii. 

Alimentele congelate/semi-preparatele

Mâncarea înghețată/semi-preparată este supusă multor procesări care o vor vida de toate elementele nutriţionale.

În plus, acestea sunt bogate în grăsimi saturate și, mai mult decât atât, li se adaugă aditivi nesănătoși care au rolul de a crește termenul de valabilitate. Toți acești factori vor atrage dupa sine creșterea în greutate, iar consumul excesiv de alimente congelate/semi-preparate poate duce la obezitate, de asemenea. 

Fast food

Cu toţii ştim ce gustoase pot părea alimentele de tip fast food, însă pe cât sunt de gustoase, sunt şi nesănătoase.

Este important de subliniat faptul că burgerii, pizza și cartofii prăjiți sunt unele dintre cele mai nesănătoase alimente de pe piaţă.

Acestea sunt încărcate cu ingrediente nesănătoase precum grăsimile trans, sare, zahăr și calorii, toate contribuind la acumularea de grăsimi în organism.

După cum se ştie deja, copiii adoră astfel de bombe calorice, motiv pentru care consumul acestora ar trebui limitat cât de mult posibil.

Dulciurile

Atât gustul și aspectul dulciurilor sunt atrăgătoare pentru copii, iar cei mici sunt înnebuniţi după ele, mai ales de sărbători.

Din păcate, consumul des de dulciuri poate provoca obezitate. Bomboanele sunt încărcate cu zaharuri artificiale pentru a le oferi aroma gustoasă care îi înnebuneşte pe cei mici, iar aceste zaharuri sunt încărcate cu calorii goale. Acest lucru înseamnă că dulciurile nu oferă nutriție și cresc riscul de dezvoltare a supraponderii şi obezităţii.

Cereale la micul dejun

Deşi, uneori, se spune că cerealele sunt opţiunea cea mai sănătoasă pentru micul dejun, acest lucru este departe de a fi adevărat. Ele sunt încărcate de zahăr şi, din păcate, sunt reţeta perfectă pentru creşterea în greutate.

 

Astfel de alimente precum cele enumerate mai sus nu pot fi eliminate în totalitate pentru cei mici, dar este esenţială limitarea consumului lor.

Păreri și recenzii

Vizitatorii noștrii au scris următoarele păreri și recenzii despre acest medic/clinică. Adaugă opinia ta despre experiența trăită utilizând formularul de mai jos.

Spune-ți părerea

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.