Back to top

Informații medicale

illustartie gatire acasa sanatoasa

Potrivit cercetǎrilor, s-a demonstrat faptul cǎ pentru foarte multe familii care au timpul limitat și finanțele la fel, evitarea alimentelor procesate nu este chiar cea mai realistǎ opțiune, deocamdatǎ.

O mulțime de experți ȋn nutriție ȋnvinovǎțesc alimentele procesate pentru epidemia de obezitate din ȋntreaga lume. Aceștia sugereazǎ cǎ prepararea alimentelor acasǎ ar putea ajuta ȋn aceastǎ luptǎ cu obezitattea și supraponderea.

Obstacole diverse ȋmpiedicǎ unele familii sǎ trǎiascǎ sǎnǎtos

femeie illustratie chirurgie estetica

Subiect foarte controversat, chirurgia estetică are din ce în ce mai mulți adepți, persoane doritoare care, în urma unui lung proces de auto-convingere, au ajuns la concluzia că viața lor ar fi vizibil îmbunătățită, în măsura în care ei ar recurge la intervenții de chirurgie estetică, mai mult sau mai puțin invazive.

pahar cu apa vs. sucuri carbogazoase

Un nou studiu a dezvǎluit faptul cǎ 1 din 5 copii din SUA bea extrem de puținǎ apǎ sau nu bea deloc ȋn unele zile. Nu vǎ gȃndiți cǎ acești copii nu beau lichide deloc – beau și ei, ȋnsǎ, din pǎcate, cosumǎ o mulțime de calorii bȃnd sucuri carbogazoase.

Aceasta, avertizeazǎ experții, se traduce ȋntr-un supliment de minim 100 de calorii pe zi, surplus care, de-a lungul timpului, poate atrage riscul de a deveni supraponderali sau obezi.

Strategia de slăbit prin dieta controlata

Un studiu a descoperit strategia de slăbit care necesită 15 minute zilnic. Monitorizarea exactă a ceea ce mâncăm şi bem pe parcursul unei zile ne poate într-adevăr ajuta să eliminăm excesul ponderal. Pe de altă parte, însă, deşi metoda este una eficientă, destul de multe persoane sunt retincente în a se „înhăma” la ea. Lucrurile ar putea fi pe cale să se schimbe.

mancare obezitate cancer generaţiei de „millenials”

Generaţia millenials sau generaţia Y include persoanele născute între 1980 şi 2000. Un studiu efectuat de Societatea Americană A Cancerului a raportat faptul că ratele pentru unele cancere care sunt strâns legate de obezitate au crescut în rândul acestor persoane în SUA.

Studiul a fost publicat în luna februarie a acestui an şi a descoperit faptul că ratele a 6 din 12 tipuri de cancer legate de obezitate (colorectal, endometrial, de rinichi, de bilă, pancreas şi mielom multiplu) au crescut vertiginos din 1995 până în 2014.

Recuperarea după intervenţii de chirurgie estetică

Unele intervenţii chirurgicale estetice sau procedurile cosmetice sunt destul de simple şi permit pacientului să se întoarcă la activităţile sale zilnice imediat. Însă, altele necesită o recuperare mai indelungată, de la câteva zile până la câteva saptămâni. Pacientul trebuie sa fie foarte bine informat cu privire la perioada de recuperare necesară intervenţiei pe care şi-a ales-o, implicările fiind de natură fizică şi, totodată, emotională.  

bauturi cu îndulcitor procesul de slăbire

Producătorii de alimente şi băuturi au început să înlocuiască din ce în ce mai mult zahărul cu îndulcitorii artificiali sub presiunea nevoii de a combate obezitatea şi supraponderea. Vestea rea este că aceştia nu au vreun beneficiu real pentru eliminarea excesului ponderal, potivit unui studiu recent. Acest studiu evidenţiază lipsa cercetărilor legate de efectele pe termen lung ale îndulcitorilor de acest fel asupra sănătăţii.

Fata, implant cu gel de silicon

Preocupate de modul în care arată și de felul în care sunt văzute de către ceilalți privitori, femeile au pus dintotdeauna mare preț pe forma corpului lor, supunându-se din acest motiv la diferite eforturi care, atunci când nu au dat rezultate, au fost înlocuite cu intervenții pentru a avea o siluetă de invidiat, cu clasicele mărimi 90-60-90.

Poftele contra mâncatul în exces ca dezechilibru alimentar

Nesiguranţa privind capacitatea de a menţine mese echilibrate a fost asociată cu un risc mai mare de suprapondere şi obezitate, potrivit unui studiu. Trebuie făcută o diferentă între poftele simple şi nevoia de a mânca foarte mult, în cel de-al doilea caz, cauzele putând fi de o natură psihică.

fata cu sani protejarea sanilor impotriva cancerului mamar

A fost descoperită o nouă moleculă care opreşte proliferarea celulelor maligne de la nivelul sânilor. Ultimele cercetări au avut rezultate grozave în ceea ce priveşte cancerul mamar. Specialiştii au descoperit o nouă metodă pentru stoparea înmulţrii celulelor canceroase de la nivelul sânilor. Aceştia au explorat o modalitate inovatoare de a ”înfometa” celulele maligne, oprindu-le sursa de hrănire cu energie. Experţii speră ca, astfel, descoperirea lor să poată fi curând trabsformată într-o nouă metodă de a trata cancerul mamar şi alte tipuri de cancere.

illlustratie reductie mamara

Sânii mult prea mari şi greutatea excesivă a acestora reprezintă probleme de natură estetică, putând, în timp, să se transforme şi în probleme de sănătate. În acest caz, soluţia perfectă este reducţia mamară chirurgicală.

Sânii mari au fost şi sunt consideraţi un ideal de frumuseţe, iar foarte multe femei ar face orice pentru a beneficia de un bust mai generos decât cel cu care le-a înzestrat natura. Există, însă un număr semnificativ dintre acelea considerate de mulţi „favorizate ale sorţii” care îşi doresc exact opusul.

sevraj alcoholic si de droguri ilustratie

Un nou studiu efectuat în SUA a demonstrat faptul că o persoană care se hotărăşte să renunţe la fast food şi alte alimente foarte procesate poate avea parte de simptome similare perioadei de sevraj care apare de regulă după renunţarea la alcohol sau droguri.

Pagini

Subscribe to Front page feed