Back to top

Informații medicale

atentionare OMS

Organizația Mondială a Sănătății a publicat pe pagina sa o atenționare privind infractorii care se prefac a fi OMS pentru a obține date confidențiale sau date de autentificare pe paginile lor.

spalat-maini-coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat o serie de recomandări în care clarifică mituri și ne dă sfaturi legate de prevenirea infecției cu coronavirus (COVID-19). Pimiși răspunsuri la întrebări și soluții vehuculate în spațiul online privind această boală. 

laborator obezitate coronavirus

Epidemia de obezitate a atins deja cote alarmante și dacǎ nu se vor lua mǎsuri extreme, lucrurile nu se vor putea ȋmbunǎtǎți, iar viața mai multor persoane va fi pusǎ ȋn pericol în contextul epidemiei globale de coronavirus COVID-19. 

Cȃnd o problemǎ severǎ nu este tratatǎ cu seriozitate, aceasta va atinge cote din ce ȋn ce mai alarmante și severitatea ei va crește. Acest lucru se aplicǎ și problemelor de sǎnǎtate, cu siguranțǎ. Conform OMS coronavirusurile pot provoca simptome și complicații mai severe la persoanele cu afecțiuni legate de obezitate.

În data de 18.03.2020 Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a publicat clarificări suplimentare asupra recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

coronavirus grafica evolutie

Ce sunt coronavirusurile?
Ce este SARS-CoV-2? 
Cum se transmite? 
...

coronavirus covid-19 illustratie harta romania

Pe harta de mai jos găsiți situația actualizată pentru următoarele date:

  • Numărul infecțiilor de coronavirus pe județe
  • Numărul persoanelor în carantină
  • Numărul persoanelor izolate
  • Numărul persoanelor decedate pe județe (din cauza COVID-19)

Salvați la favorite această pagină ca să puteți reveni

illustratie lifting mamar

„Augmentare mamară sau lifting mamar? De unde stiu de care am nevoie?” Aflaţi raspunsul la această întrebare, precum şi la alte nedumeriri legate de ridicarea sânilor în cele ce urmează:

Mastopexie sau augmentarea sânilor? Cum îmi pot da seama de care am nevoie?

Obezitatea si riscul de cancer

Riscurile pe care le atrage dupǎ sine obezitatea sunt, ȋn prezent, destul de bine documentate. S-a descoperit faptul cǎ, deși este adevărat că o persoană care manifestǎ un exces de greutate semnificativ își poate îmbunătăți șansele de a trăi mai mult cu ajutorul exercițiilor fizice, evitând tutunul și alegȃnd alte opțiuni de viață sănătoase, pierderea în greutate este de multe ori cel mai bun lucru pe care o persoană obeză il poate face. 

abdomen femeie abdominoplastie illustratie

Deseori ne ascundem datorită faptului că ne e rușine de forma corpului nostru, ocazie cu care ne acoperim cu cât mai multe haine, în încercarea noastră disperată de a masca ceea ce e în exces, în general surplusul de grăsime care nu ar trebui să își facă apariția în viețile noastre de la vârste fragede, așa cum putem vedea cu ușurință pe străzile orașului, chiar în grupurile de preșcolari.

illustartie gatire acasa sanatoasa

Potrivit cercetǎrilor, s-a demonstrat faptul cǎ pentru foarte multe familii care au timpul limitat și finanțele la fel, evitarea alimentelor procesate nu este chiar cea mai realistǎ opțiune, deocamdatǎ.

O mulțime de experți ȋn nutriție ȋnvinovǎțesc alimentele procesate pentru epidemia de obezitate din ȋntreaga lume. Aceștia sugereazǎ cǎ prepararea alimentelor acasǎ ar putea ajuta ȋn aceastǎ luptǎ cu obezitattea și supraponderea.

Obstacole diverse ȋmpiedicǎ unele familii sǎ trǎiascǎ sǎnǎtos

femeie illustratie chirurgie estetica

Subiect foarte controversat, chirurgia estetică are din ce în ce mai mulți adepți, persoane doritoare care, în urma unui lung proces de auto-convingere, au ajuns la concluzia că viața lor ar fi vizibil îmbunătățită, în măsura în care ei ar recurge la intervenții de chirurgie estetică, mai mult sau mai puțin invazive.

pahar cu apa vs. sucuri carbogazoase

Un nou studiu a dezvǎluit faptul cǎ 1 din 5 copii din SUA bea extrem de puținǎ apǎ sau nu bea deloc ȋn unele zile. Nu vǎ gȃndiți cǎ acești copii nu beau lichide deloc – beau și ei, ȋnsǎ, din pǎcate, cosumǎ o mulțime de calorii bȃnd sucuri carbogazoase.

Aceasta, avertizeazǎ experții, se traduce ȋntr-un supliment de minim 100 de calorii pe zi, surplus care, de-a lungul timpului, poate atrage riscul de a deveni supraponderali sau obezi.

Pagini

Subscribe to Front page feed