Back to top

Informații medicale

illustratie: fata stă în geam odihnind picioarele lungi

Deja nu mai trebuie menționat faptul că 2020 nu a fost cel mai bun an pentru nimeni, mai ales pentru persoanele care suferă de varice și alte probleme de natură circulatorie și de sănătate, ȋn general.

Specialiștii de la o clinică pentru probleme de natură venoasă din SUA au analizat situația pacienților cu tromboză venoasă profundă și au concluzionat că, pe perioada pandemiei, numărul cazurilor a crescut. De asemenea, aceștia oferă pacienților sfaturi pentru evitarea acestei probleme extrem de serioase de sănătate.

Analiza epidemiologică pe localități pe baza căruia se stabilește modul de începere a anului școlar
Ministerul Sănătății a publicat analiza detaliată pe nivel de județe și localități pe baza căruia se stabilește modul de începere a cursurilor în noul an școlar 2020/2021. Există mai multe municipii și reședințe de județ unde cursurile vor incepe într-un sistem prin rotație de 1-2 săptămâni.

Obezitatea este o afecțiune foarte gravă, iar copiii care sunt diagnosticați cu aceasta sunt expuși riscurilor pentru o serie de afecțiuni cronice de sănătate, precum diabetul, astmul și bolile de inimă. Obezitatea se poate şi trata în ziua de azi, dar cel mai indicat este ca aceasta să fie prevenită.

Există mai mulţi factori care pot conduce la obezitatea infantilă iar unul dintre aceştia este reprezentat de consmul de alimente nesănătoase. Iată cele mai nocive dintre acestea.

femeie cu prezervativ, sex covid19 coronavirus

Siteul oficial al orașului New York a publicat un articol cu recomandări privind relațiile sexuale pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Principala recomandare este ca toți cetățenii să stea acasă și să minimizeze contactul cu alte persoane pentru a reduce posibilitatea de a se infecta. Redăm mai jos conținutul comunicatului.

Poți să faci sex?

Iată câteva sfaturi despre cum să te bucuri de sex și cum să eviți răspândirea COVID-19.

Copii obezitatea infantilǎ afectiuni creierului

Legat de obezitatea infantilǎ, se cereceteazǎ diverse cauze care ar putea conduce la apariția acesteia pentru a se putea analiza eventualele mǎsuri de prevenție. Potrivit cercetǎrilor, obezitatea la cei mici este asociatǎ cu unele diferențe la nivel structural al creierului care sunt legate de controlul cognitiv, comparativ cu creierul copiilor care au o greutate normalǎ.

cristian presura covid si 5G

Fizicianul Cristian Presură demontează câteva mituri legate de coronavirus într-o postare pe canalul său.

atentionare OMS

Organizația Mondială a Sănătății a publicat pe pagina sa o atenționare privind infractorii care se prefac a fi OMS pentru a obține date confidențiale sau date de autentificare pe paginile lor.

spalat-maini-coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat o serie de recomandări în care clarifică mituri și ne dă sfaturi legate de prevenirea infecției cu coronavirus (COVID-19). Pimiși răspunsuri la întrebări și soluții vehuculate în spațiul online privind această boală. 

laborator obezitate coronavirus

Epidemia de obezitate a atins deja cote alarmante și dacǎ nu se vor lua mǎsuri extreme, lucrurile nu se vor putea ȋmbunǎtǎți, iar viața mai multor persoane va fi pusǎ ȋn pericol în contextul epidemiei globale de coronavirus COVID-19. 

Cȃnd o problemǎ severǎ nu este tratatǎ cu seriozitate, aceasta va atinge cote din ce ȋn ce mai alarmante și severitatea ei va crește. Acest lucru se aplicǎ și problemelor de sǎnǎtate, cu siguranțǎ. Conform OMS coronavirusurile pot provoca simptome și complicații mai severe la persoanele cu afecțiuni legate de obezitate.

În data de 18.03.2020 Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a publicat clarificări suplimentare asupra recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

coronavirus grafica evolutie

Ce sunt coronavirusurile?
Ce este SARS-CoV-2? 
Cum se transmite? 
...

coronavirus covid-19 illustratie harta romania

Pe harta de mai jos găsiți situația actualizată pentru următoarele date:

  • Numărul infecțiilor de coronavirus pe județe
  • Numărul persoanelor în carantină
  • Numărul persoanelor izolate
  • Numărul persoanelor decedate pe județe (din cauza COVID-19)

Salvați la favorite această pagină ca să puteți reveni

Pagini

Subscribe to Front page feed