Back to top

Informații medicale

Obezitatea si riscul de cancer

Riscurile pe care le atrage dupǎ sine obezitatea sunt, ȋn prezent, destul de bine documentate. S-a descoperit faptul cǎ, deși este adevărat că o persoană care manifestǎ un exces de greutate semnificativ își poate îmbunătăți șansele de a trăi mai mult cu ajutorul exercițiilor fizice, evitând tutunul și alegȃnd alte opțiuni de viață sănătoase, pierderea în greutate este de multe ori cel mai bun lucru pe care o persoană obeză il poate face. 

abdomen femeie abdominoplastie illustratie

Deseori ne ascundem datorită faptului că ne e rușine de forma corpului nostru, ocazie cu care ne acoperim cu cât mai multe haine, în încercarea noastră disperată de a masca ceea ce e în exces, în general surplusul de grăsime care nu ar trebui să își facă apariția în viețile noastre de la vârste fragede, așa cum putem vedea cu ușurință pe străzile orașului, chiar în grupurile de preșcolari.

illustartie gatire acasa sanatoasa

Potrivit cercetǎrilor, s-a demonstrat faptul cǎ pentru foarte multe familii care au timpul limitat și finanțele la fel, evitarea alimentelor procesate nu este chiar cea mai realistǎ opțiune, deocamdatǎ.

O mulțime de experți ȋn nutriție ȋnvinovǎțesc alimentele procesate pentru epidemia de obezitate din ȋntreaga lume. Aceștia sugereazǎ cǎ prepararea alimentelor acasǎ ar putea ajuta ȋn aceastǎ luptǎ cu obezitattea și supraponderea.

Obstacole diverse ȋmpiedicǎ unele familii sǎ trǎiascǎ sǎnǎtos

femeie illustratie chirurgie estetica

Subiect foarte controversat, chirurgia estetică are din ce în ce mai mulți adepți, persoane doritoare care, în urma unui lung proces de auto-convingere, au ajuns la concluzia că viața lor ar fi vizibil îmbunătățită, în măsura în care ei ar recurge la intervenții de chirurgie estetică, mai mult sau mai puțin invazive.

pahar cu apa vs. sucuri carbogazoase

Un nou studiu a dezvǎluit faptul cǎ 1 din 5 copii din SUA bea extrem de puținǎ apǎ sau nu bea deloc ȋn unele zile. Nu vǎ gȃndiți cǎ acești copii nu beau lichide deloc – beau și ei, ȋnsǎ, din pǎcate, cosumǎ o mulțime de calorii bȃnd sucuri carbogazoase.

Aceasta, avertizeazǎ experții, se traduce ȋntr-un supliment de minim 100 de calorii pe zi, surplus care, de-a lungul timpului, poate atrage riscul de a deveni supraponderali sau obezi.

Strategia de slăbit prin dieta controlata

Un studiu a descoperit strategia de slăbit care necesită 15 minute zilnic. Monitorizarea exactă a ceea ce mâncăm şi bem pe parcursul unei zile ne poate într-adevăr ajuta să eliminăm excesul ponderal. Pe de altă parte, însă, deşi metoda este una eficientă, destul de multe persoane sunt retincente în a se „înhăma” la ea. Lucrurile ar putea fi pe cale să se schimbe.

mancare obezitate cancer generaţiei de „millenials”

Generaţia millenials sau generaţia Y include persoanele născute între 1980 şi 2000. Un studiu efectuat de Societatea Americană A Cancerului a raportat faptul că ratele pentru unele cancere care sunt strâns legate de obezitate au crescut în rândul acestor persoane în SUA.

Studiul a fost publicat în luna februarie a acestui an şi a descoperit faptul că ratele a 6 din 12 tipuri de cancer legate de obezitate (colorectal, endometrial, de rinichi, de bilă, pancreas şi mielom multiplu) au crescut vertiginos din 1995 până în 2014.

Recuperarea după intervenţii de chirurgie estetică

Unele intervenţii chirurgicale estetice sau procedurile cosmetice sunt destul de simple şi permit pacientului să se întoarcă la activităţile sale zilnice imediat. Însă, altele necesită o recuperare mai indelungată, de la câteva zile până la câteva saptămâni. Pacientul trebuie sa fie foarte bine informat cu privire la perioada de recuperare necesară intervenţiei pe care şi-a ales-o, implicările fiind de natură fizică şi, totodată, emotională.  

bauturi cu îndulcitor procesul de slăbire

Producătorii de alimente şi băuturi au început să înlocuiască din ce în ce mai mult zahărul cu îndulcitorii artificiali sub presiunea nevoii de a combate obezitatea şi supraponderea. Vestea rea este că aceştia nu au vreun beneficiu real pentru eliminarea excesului ponderal, potivit unui studiu recent. Acest studiu evidenţiază lipsa cercetărilor legate de efectele pe termen lung ale îndulcitorilor de acest fel asupra sănătăţii.

Fata, implant cu gel de silicon

Preocupate de modul în care arată și de felul în care sunt văzute de către ceilalți privitori, femeile au pus dintotdeauna mare preț pe forma corpului lor, supunându-se din acest motiv la diferite eforturi care, atunci când nu au dat rezultate, au fost înlocuite cu intervenții pentru a avea o siluetă de invidiat, cu clasicele mărimi 90-60-90.

Poftele contra mâncatul în exces ca dezechilibru alimentar

Nesiguranţa privind capacitatea de a menţine mese echilibrate a fost asociată cu un risc mai mare de suprapondere şi obezitate, potrivit unui studiu. Trebuie făcută o diferentă între poftele simple şi nevoia de a mânca foarte mult, în cel de-al doilea caz, cauzele putând fi de o natură psihică.

fata cu sani protejarea sanilor impotriva cancerului mamar

A fost descoperită o nouă moleculă care opreşte proliferarea celulelor maligne de la nivelul sânilor. Ultimele cercetări au avut rezultate grozave în ceea ce priveşte cancerul mamar. Specialiştii au descoperit o nouă metodă pentru stoparea înmulţrii celulelor canceroase de la nivelul sânilor. Aceştia au explorat o modalitate inovatoare de a ”înfometa” celulele maligne, oprindu-le sursa de hrănire cu energie. Experţii speră ca, astfel, descoperirea lor să poată fi curând trabsformată într-o nouă metodă de a trata cancerul mamar şi alte tipuri de cancere.

Pagini

Subscribe to Front page feed