Back to top

Medicamente de slăbit contrafăcute: OMS avertizează asupra riscurilor grave pentru sănătate

Medicamente de slăbit contrafăcute

Pe piață din Europa și America circulă medicamente de slăbit contrafăcute. Creșterea popularității medicamentelor pentru slăbit a atras din păcate și atenția falsificatorilor. Într-o alertă globală recentă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că anumite produse false au pătruns în lanțul oficial de aprovizionare din Europa și America.

Loturi contrafăcute detectate

OMS a identificat trei loturi de astfel de medicamente contrafăcute în Brazilia, Regatul Unit și Statele Unite în octombrie și decembrie 2023. Aceste produse false reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea publică, deoarece pot fi ineficiente sau chiar pot conține substanțe dăunătoare.

Preocupări privind medicamentul contrafăcut

Prezența lui medicamentelor contrafăcute în lanțul reglementat de aprovizionare stârnește îngrijorări cu privire la modul în care aceste produse au reușit să evite măsurile de siguranță. Piața farmaceutică este, de obicei, foarte reglementată, ceea ce face dificilă pentru falsificatori să o infiltreze. În ciuda acestor măsuri, falsificatorii au găsit modalități de a exploata vulnerabilitățile din sistem.

Posibilele pericole

OMS subliniază faptul că medicamentele contrafăcute nu numai că este ineficient, dar prezintă și riscuri grave pentru sănătate. Aceste medicamente se administrează prin injecție subcutanată, iar utilizarea produselor contrafăcute poate duce la complicații care pot pune viața în pericol.

Cererea în creștere și contrafacerea

Cererea pentru medicamentet utilizate pentru tratarea diabetului de tip 1 și de tip 2, a crescut constant, ceea ce a determinat, de asemenea, creșterea prevalenței contrafacerii. OMS notează că autoritățile se luptă să înțeleagă cum intră aceste produse false în lanțul de aprovizionare reglementat.

Produse contrafăcute confiscate

În octombrie, autoritățile sanitare britanice au confiscat "pixuri" de medicamente contrafăcute de la doi angrosiști farmaceutici. Se pare că aceste companii au obținut produsele din „surse legitime” din Austria și Germania. Deși ambalajul părea autentic, conținutul era contrafăcut. Autoritățile germane au publicat fotografii pentru a ajuta consumatorii să distingă medicamentele originale de cele false.

Poziția OMS cu privire la Ozempic

OMS nu recomandă în prezent aceste medicamente pentru utilizarea de rutină în tratamentul medical, mai ales pentru tratamentul excesului de greutate, din cauza costului ridicat. Cu toate acestea, unele persoane cu mijloace financiare îl folosesc în scopuri de slăbire, chiar și fără un diagnostic medical de diabet.
 

De reținut:

  • Produsele false circulă în Europa și America, reprezentând o amenințare serioasă pentru sănătate.
  • Falsificatorii exploatează vulnerabilitățile din lanțul reglementat de aprovizionare.
  • Ozempic contrafăcut poate fi ineficient și potențial periculos.
  • Autoritățile investighează modul în care produsele false intră în lanțul de aprovizionare.
  • OMS nu recomandă Ozempic pentru utilizarea de rutină din cauza costului ridicat.

Resurse suplimentare:

Păreri și recenzii

Vizitatorii noștrii au scris următoarele păreri și recenzii despre acest medic/clinică. Adaugă opinia ta despre experiența trăită utilizând formularul de mai jos.

Spune-ți părerea

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.