Back to top

Recomandări înainte de intervenții chirurgicale estetice

femeie illustratie chirurgie estetica

Subiect foarte controversat, chirurgia estetică are din ce în ce mai mulți adepți, persoane doritoare care, în urma unui lung proces de auto-convingere, au ajuns la concluzia că viața lor ar fi vizibil îmbunătățită, în măsura în care ei ar recurge la intervenții de chirurgie estetică, mai mult sau mai puțin invazive.

Deși potențialii clienți sunt interesați de ultimele apariții din acest domeniu medical, nu toate sursele de inspirație sunt foarte pertinente, motiv pentru care, în vederea unui eventual consult medical, ar fi foarte indicat să se apeleze la ajutor de specialitate, în speță la serviciile unui medic chirurg estetician. Experiența profesională și priceperea chirurgului estetician sunt esențiale în procesul de diagnosticare, astfel că, după o analiză minuțioasă, care nu se va rezuma la o simplă privire de ansamblu, medicul la care apelați va putea să aprecieze dacă, și în ce mod se impune o astfel de procedură chirurgicală estetică.

Întrebarea de o sută de puncte: "Este pentru mine?"

Cu toate că trăim într-o era a tehnologiei, unde modernismul își pune pregnant amprenta asupra compartimentelor vieții cotidiene, se găsesc încă mulți oameni sceptici, care nu privesc cu ochi buni domeniul de chirurgie estetică, judecându-i aspru pe cei ce apelează la aceste servicii medicale profesionale. Acest paradox este întâlnit frecvent la noi în țara. Totuși, înainte ca doritorii să se decidă să se supună unor astfel de tehnici chirurgicale, ar fi recomandat să cântărească îndelung opțiunile existente, căci, în unele cazuri, chirurgia estetică nu se impune, astfel că micile retușuri ar putea fi făcute cu un simplu machiaj, ori cu indicații venite din  partea unui medic dermatolog. Astfel, exista chirurgia estetică neinvazivă, iar schimbarea nu ar fi una radicală, ci o îmbunătățire cu care pacientului i-ar fi mai ușor să se obișnuiască. În plus, numeroase persoane dezvoltă complexe de inferioritate, care degenerează în frustrări interioare și chiar depresii, ori aici ar trebui un consult psihologic, în niciun caz o operație de chirurgie estetică. De ce?! Pentru că, oricât de priceput ar fi chirurgul estetician, bisturiul său nu ar putea corecta latura emoțională, care a adus pacientului această stare de nemulțumire generală.

Înainte de operație chirurgicală propriu-zisă, orice medic specialist în chirurgia estetică vă va pretinde anumite investigații medicale, de rutină în acest stadiu al tratamentului chirurgical la care urmează să vă supuneți. În acest mod, chirurgul estetician, în funcție de rezultatele astfel obținute, va adopta o anumită tehnică chirurgicală în detrimentul celorlalte. Pe baza nevoilor pacientului, precum și a așteptărilor lui reale, cei doi, persoana doritoare, împreună cu chirurgul plastician, vor stabili împreună un plan operator, precum și un plan de recuperare. Apelând la un chirurg estetician acreditat, vă asigurați că viața dvs. va fi pe mâini bune, în siguranță și, nu în ultimul rând, evitați o posibilă fraudă.

Momentul în care luați decizia de a avea o intervenție chirurgicală estetică este crucial. Trebuie să fiți relativ echilibrat, ca doritor, atât pe latura psihică, cât și emoțională. Nu trebuie să vă lăsați în voia impulsurilor de moment, care v-ar putea determina să luați decizii pripite, pe care să ajungeți a le regreta mai târziu. De asemenea, consultați-vă cu persoanele apropiate, care vă cunosc și vă înțeleg în mod obiectiv stilul de viață, precum și posibilele complicații ce ar rezulta din acesta asupra perioadei de recuperare.

Chirurgia estetica este pentru mulți oameni o metodă miraculoasă prin care reușesc să aibă trupul la care au visat dintotdeauna. În același timp, pe lângă schimbarea fizică, poate aduce numeroase beneficii psihologice, cum ar fi creșterea încrederii în sine.

Avantajele chirurgiei estetice

Chirurgia estetică este benefică pentru oamenii care au probleme cu încrederea în sine deoarece le poate reda puterea de a fi mulțumit cu trupul lor, să învețe să-și iubească și să-și aprecieze corpul, dar și să capete încredere în forțele lor.

Un alt motiv pentru care merită să apelezi la chirurgia estetică este faptul că te va ajuta să fii împăcat cu tine însuți, să-ți iubești corpul. A fost dovedit faptul că persoanele care au încredere în forțele proprii, se simt frumoase și sunt mult mai sigure pe ele, au succes atât în plan sentimental, cât și pe plan profesional, motiv pentru care numeroși specialiști consideră chirurgia estetică drept o “chirurgie psihologica” deoarece afectează și nivelul emoțional. Conform unui studiu realizat în SUA, majoritatea persoanelor care au optat pentru o operație estetică au suferit schimbări și în comportament, fiind mult mai încrezătoare în forțele proprii. De asemenea, exista persoane care optează pentru o operație estetică doar ca să-și recupereze încrederea pierduta din cauza unor defecte fizice sau poate chiar nemulțumiri.

Același studiu arată că viața sexuala este influențata și ea de chirurgia estetică, astfel că numeroase persoane care au trecut printr-o operație estetică au mărturisit că viața intimă s-a îmbunătățit după ce au trecut printr-o operație de mărire a sânilor, spre exemplu. Femeile care au suferit o augmentare mamară au susținut că după operație s-au simțit mai atrăgătoare și mai sigure pe ele.

Chirurgia estetică reparatorie este cu adevarat miraculoasă deoarece are puterea de a reda oamenilor nu doar părți ale corpului pe care și le-au pierdut în urma unor accidente, ci și dorința de a trai, de a se iubi, ajutându-i să se reintegreze în societate mult mai repede.

Chirurgia estetică la tineri

Chirurgia estetică începe să prindă teren și în rândul adolescenților, care iți doresc tot mai mult să fie supuși unei  intervenții. În acest caz specialiștii iți recomandă să vorbești sincer și deschis cu copilul tău, pentru a te asigura că sunt capabili să ia o decizie adecvată și nu neglija beneficiile psihologice care pot apărea în urma unei intervenții. Dacă ești sigură că adolescentul tău iți dorește cu adevărat aceasta schimbare, susține-l. Ajută-l să-și îndeplinească visul, care îi va îmbunătăți viața. Unele proceduri se pot efectua la aceasta vârstă iar pentru a afla dacă este posibil trebuie să vă adresați medicului estetician. Fără îndoială, avantajele psihologice ale chirurgiei estetice sunt deosebit de importante în cazul adolescenților care au nevoie să se simtă siguri, frumoși, pentru a se dezvolta în voie.

De asemenea, dacă consideri că sănătatea fizică și mentală iți permite să optezi pentru o intervenție chirurgicală pentru a te simții mai bine, să fii împăcat cu corpul tău, consultă un medic și informează-te despre beneficiile, dar și consecințele intervenției pentru care vrei să optezi. În plus, trebuie să fii conștient de ceea ce iți dorești să schimbi la tine și să speri la obținerea unor rezultate realiste.

Păreri și recenzii

Vizitatorii noștrii au scris următoarele păreri și recenzii despre acest medic/clinică. Adaugă opinia ta despre experiența trăită utilizând formularul de mai jos.

Spune-ți părerea

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.