Back to top

Sfaturi pentru îngrijirea corpului pe perioada verii

îngrijirea corpului vara

Lunile din perioada verii cu temperaturi foarte ridicate şi oboseală excesivă aduc cu ele un aer fierbinte în care microbii se dezvoltă mai mult comparativ cu lunile sezonului rece. Vara este perioada în care trebuie să acordăm o atenţie deosebită sănătăţii organismului nostru, dar şi îngrijirii estetice a trupului.

Stilul de viaţă: hidratare şi alimentaţie

Stilul de viaţă este esenţial pentru felul în care ne simţim şi arătăm. Alimentaţia sănătoasă şi exerciţile fizice îşi vor lăsa amprenta atât pe chipul nostru, cât şi pe corp şi piele. Kilogramele în plus acumulate în sezonul rece nu pot dispărea în doar câteva zile, aşadar eliminarea acestora ar trebui pregătită din timp. În cazul slăbirilor masive şi rapide, urmările se vor manifesta sub forma de vergeturi extrem de inestetice.

În ceea ce priveşte hidratarea, aceasta este extrem de importantă, aşadar, este indicat să consumăm cât mai multe lichide, în special apă. Nu există un aport mai bun decât apa pentru organismul nostru, fiidcă aceasta controlează problemele pielii, menţine corpul hidratat şi sprijină funcţionarea optimă a creierului.

Fructele şi legumele cu antioxidanţii din compoziţia lor ne vor menţine, de asemenea, corpul hidratat şi pielea sănătoasă.

Îngrijirea pielii şi a zonelor cu probleme

Vara este sezonul când pielea este cea mai expusă privirilor, astfel că ne dorim ca aceasta să se afle în cea mai bună formă. Ritualul ar trebui să debuteze cu exfolierea acesteia, urmată apoi de hidratarea intensă cu creme şi loţiuni. Pe lângă aceste ritualuri care pot fi efectuate la domiciliu, un mare sprijin poate veni şi din partea vizitelor la saloanele de înfrumuseţare. Tratamentele profesioniste oferite de acestea sunt ideale pentru eliminarea problemelor pielii.

De pildă, coatele, călcâiele şi genunchii sunt zonele uscate ale corpului în care pielea tinde să devină asprea şi să obţină un aspect neplăcut. Un medic dermatolog poate recomanda soluţii hidratante speciale pentru aceste zone. Pentru prevenirea uscării pielii călcâielor, este recomandată studierea factorilor care provoacă neplăceri. De pildă greutatea excesivă sau încălţămintea nepotrivită sunt două cauze esenţiale. Tratamentele se bazează, de regulă, pe o hidratare cât mai intensă.

Majoritatea femeilor se luptă cu inamicii cunoscuţi sub denumirile de vergeturi şi celulită, însă există câteva trucuri la care putem apela care să mascheze astfel de probleme. De exemplu, acestea sunt mai puţin vizibile pe o piele bronzată, însă nu uita de crema cu protecţie solară!

Aplicarea protecţiei solare

Chiar şi expunerea la soare pentru scurt timp poate fi dăunătoare pielii, aşadar, este necesar să aplici cremă cu o protecţie solară cât mai ridicată pentru a te feri de efectele extrem de nocive ale razelor UVA şi UVB care favorizează riscul apariţiei cancerului de piele şi, totodată, îmbătrânesc pielea. Cremele pe care le aplici ar trebui să conţină o multitudine de substanţe hidratante şi revitalizante. Mai mult, o dietă bogată în fructe şi legume are capacitatea de a reduce din efectele nocive ale razelor solare. De asemenea, renunţarea la fumat şi vestimentaţia adecvată vor constitui şi ele un scut veritabil pentru protecţia corpului.

Iată şi alte sfaturi pentru menţinerea unui corp sănătos şi frumos pe perioada verii:

  • Alege cosmeticele organice, fiindcă acestea vor stimula funcţiile de autoreglare a pielii care îşi va regăsi echilibrul în apă şi grăsimi din interior spre exterior, recăpătându-şi frumuseţea, supleţea şi tinereţea.
  • Foloseşte din plin măşti şi exfoliante pentru ten; acestea vor îndepărta stratul superficial de piele moartă şi vor curăţa şi revigora faţa.
  • Nu exagera cu aplicarea parfumului, fiindcă acesta are tendinţa de a păta pielea.
  • În cazul în care ai o piele sensibilă la căldură, este important să utuilizezi produse dermatologice care vor elimina aspectul neplăcut al bubiţelor care pot apărea din cauza soarelui.
  • Nu uita de îngrijirea părului! Este nevoie de utilzarea unui spray de păr hidratant care are, de asemenea, un factor de protecţie ridicat pentru a evita uscarea firului de păr sau despicarea acestuia în urma expunerii la soare. În cazul în care mergi la bazin, utilizează o mască de păr permanentă pentru a-l proteja de soluţiile de clor şi sare. Spală-ţi părul cu apă cât mai răcoroasă şi evită utilizarea uscătorului.

Este extrem de important să nu uităm că cea mai bună îngrijire a corpului, mai ales pe perioada verii, vine din interior. Astfel, o alimentaţie sănătoasă, o hidratare corespunzătoare, exerciţiile fizice, cremele anticelulitice şi cele cu protecţie solară vor asigura sănătatea şi frumuseţea corpului tău şi vei putea face senzaţie oriunde vei merge în această vară.

În colaborare cu www.drfodor.ro.

Păreri și recenzii

Vizitatorii noștrii au scris următoarele păreri și recenzii despre acest medic/clinică. Adaugă opinia ta despre experiența trăită utilizând formularul de mai jos.

Spune-ți părerea

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.