Back to top

Pastila care se transformă în balon gastric ar putea sprijini pacienţii cu obezitate

tablete pasitla balon gastric illustratie

Deşi nu este, sub nici o formă, o modalitate care înlocuieşte tradiţionala chirurgie bariatrică, pastila care, după înghiţire, se transformă în balon gastric poate, de asemenea, reprezenta o soluţie împotriva obezităţii. Autorităţile britanice plănuiesc distribuirea acesteia. Iată cum funcţionează:

Capsula conţine un balon de silicon care se umflă odată ce ajunge în stomac, oferind pacientului o senzaţie puternică de saţietate. Conform studiilor deja efectuate, aceasta ar putea deveni o alternativă viabilă pentru procedeele chirurgicale pentru tratarea obezităţii, în cazul pacienţilor care, dintr-un motiv sau altul, nu şi le permit sau nu au posibilitatea să le efectueze.

În Marea Britanie, autorităţile au luat în considerare posibilitatea distribuirii gratuite a unor astfel de pastile pentru persoanele care suferă de obezitate. Aceasta s-ar dovedit a fi o acţiune utilă, având în vedere faptul că un sfert dintre cetăţenii Marii Britanii suferă de obezitate.

Această pastilă funcţionează fără ca pacientul să mai fie suspus efortului masiv sau diverselor intervenţii chirurgicale pentru tratamentul obezităţii. Pastila este ataşată de un cateter subţire şi se poate înghiţi pur şi simplu sau poate fi introdusă de către medic în stomac cu ajutorul unui endoscop. Modalităţile diferă de la o companie producătoare la alta.

Odată ajunsă în stomac, balonul se va umfla iar pacientul îşi va continua normal viaţa. Pe de altă parte, schimbările vor fi extrem de rapide, iar efectele vor fi vizibile foarte curând.

Odată instalată senzaţia de saţietate, pacientul se va simţi sătul şi frustrarea provocată de foame sau poftă va dispărea treptat. Efectul va fi faptul că pacienţii vor consuma cantităţi din ce în ce mai reduse de mâncare şi, conform cercetărilor, aceştia ar putea slăbi chiar şi până la 14 kilograme într-o perioadă de până la 4 luni.

Prem Chattoo, medic gastroenterolog din Marea Britanie a afirmat că balonul este din silicon şi conţine 700 de ml de soluţie salină, iar după ce acesta este introdus în stomac, capacitatea stomacului se va putea reduce cu aproximativ 30-40%. Soluţia este însă doar una temporară, fiindcă balonul nu poate rămâne în stomac decat pentru patru sau şase luni, după care este eliminat prin procedura endoscopică sau pe cale naturală.

O astfel de pastilă costă câteva mii de dolari, preţul variind în funcţie de compania producătoare.

Experţii de la NHS (Serviciul de sănătate publică) au luat în considerare distribuirea gratuită a unor astfel de pastile pentru populaţia din Marea Britanie cu probleme majore de greutate în urma rezultatelor îmbucurătoare ale eficacităţii aceteia. Rezultatele amintite au fost prezentate în cadrul celei mai mari conferinţe pe tema obezităţii.

Specialiştii sunt de părere că o astfel de tehnică ar putea în viitor să fie utilizată la o scară tot mai înaltă, datorită beneficiilor de natură financiară pe care aceasta le poate aduce atât pacienţilor, cât şi pentru serviciile din domeniul sănătăţii pe termen lung. Simplitatea acestei tehnici şi evitarea folosirii anesteziei şi a efectuării procedurilor chirurgicale ar putea convinge o parte mai mare a populaţiei de nevoia tratamentului şi ar putea înlocui, cu succes, dietele lipsite de rezultate notabile.

Profesorul Jason Halford din cadrul Asociaţiei Europene pentru Studiul Obezităţii este de părere că utilizarea acestei tehnici ar putea sprijini managerierea apetitului de către pacienţi. Dacă, pe lângă această pastilă, ei vor fi de acord să îşi modifice şi stilul de viaţă, rezultatele vor fi garantate iar, într-un astfel de context, în care pacienţii nu pot apela la chirurgia baratrică ar putea reprezenta o soluţie viabilă.


Singura formula eficienta care pe langa greutatea corporala
are grija si de starea de bine a consumatorului pe durata administrarii

(P)

Citește și: Balonul gastric non-chirurgical: O nouă opțiune promițătoare pentru combaterea obezității

Păreri și recenzii

Vizitatorii noștrii au scris următoarele păreri și recenzii despre acest medic/clinică. Adaugă opinia ta despre experiența trăită utilizând formularul de mai jos.

Interesantà

Am 89 de kile si asi dori.sa slabesc dar nu stiu daca ma va ajuat aceste pastiel .si daca daca va trebui sa mi le recomanda doctorul va rog un raspuns

Pret pastila

Scrie si in articol ca "O astfel de pastilă costă câteva mii de dolari, preţul variind în funcţie de compania producătoare." si nu este o solutie permanenta asa ca raman activitatile fizice pentru cei care vor sa slabeasca fara o interventie chirurgicala...

Sunt interesata de aceste proceduri bariatrice!

Datorita faptului ca nu am reușit sa slăbesc pana acum,am dezvoltat multe afecțiuni vertij,incontinenta urinara,astm bronsic, artroza,etc,m-ar interesa aceste procedee,doar as dori sa știu ce preț presupune acestea.Multumesc!

Spune-ți părerea

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.