Back to top

Pielea lăsată pe abdomen - abdominoplastia, o soluție de a scăpa de pielea în exces

abdomen femeie abdominoplastie illustratie

Deseori ne ascundem datorită faptului că ne e rușine de forma corpului nostru, ocazie cu care ne acoperim cu cât mai multe haine, în încercarea noastră disperată de a masca ceea ce e în exces, în general surplusul de grăsime care nu ar trebui să își facă apariția în viețile noastre de la vârste fragede, așa cum putem vedea cu ușurință pe străzile orașului, chiar în grupurile de preșcolari.

Un abdomen frumos și sănătos – cum îl obținem ?

O dietă echilibrată și un program riguros de exerciții fizice nu sunt neapărat cheia succesului pentru un abdomen frumos. Mulți dintre noi au ajuns să dezvolte în timp diferite complexe în legătură cu aspectul fizic și modul în care sunt percepuți la exterior, ca individualizări ale societății în care trăim.

Pielea lăsată si tesutul adipos care atârnă peste linia chilotului, mușchii abdominali slăbiți, precum și elasticitatea de mult timp pierdută, sunt doar câteva dintre semnele care ne determină să ne gândim la chirurgia abdomenului și să luăm în considerare a face realmente ceva în această direcție, căci s-a ajuns la un punct în care, din nefericire, nu mai este cale naturală de întoarcere.

Intervenţia de abdominoplastie a devenit una dintre cele mai populare operaţii de chirurgie estetică datorită rezultatelor excelente pe care le oferă pacienţilor, rezultate de ordin estetic şi funcţional, fiindcă îmbunătăţeşte calitativ viaţa multor persoane. 

Candidatul ideal pentru abdominoplastie

Femeie sau bărbat, persoana care e nemulțumită de aspectul abdomenului său este un potențial candidat pentru abdominoplastie, operație chirurgicală în urma căreia, după îngrijirile postoperatorii, abdomenul se va micșora, se va subția și va fi din nou ferm. Candidații cu ”săculețe” de grăsime în jumatatea inferioara a burții vor fi cei mai fericiți când vor afla că încă nu e prea târziu și că se mai poate face ceva chiar și pentru ei. De asemenea, mămicile care, în urma nașterii, s-au ales cu pielea lăsată si muschii abdominali slabiti au acum șansa de a reveni la forma lor inițială, cea dinaintea celor nouă luni de lăuzie.
Dacă ați reușit să vă mobilizați și să slăbiți o cantitate considerabilă de kilograme, sunteți de admirat, însă atunci cand pielea este lasata, ea nu își va reveni de la sine la normal, motiv pentru care trebuie intervenit, incizat și îndepărtat, pentru a obține un înveliș perfect și sănătos.

Beneficiile abdominoplastiei

Pe parcurs ce înaintăm în vârstă, peretele abdominal trece printr-o serie de modificări, iar, la femei, din cauza unui stil de viaţă diferit de cel al barbatilor, a sarcinilor sau a operaţiilor din sfera ginecologică apare posibilitatea formării unui „şorţ” abdominal care poate îngreuna capacitatea de mişcare şi lejeritatea unei vieţi active. O astfel de deformare deloc estetică poate fi corectată prin intermediul unei abdominoplastii.

Printre avantajele abdominoplastiei se numără următoarele:

 • Redarea tonusului muscular şi a elasticităţii corporale prin îndepăratea stratului adipos. Drept urmare, pacienta se va putea mişca mai uşor, iar faptul îmbunătăţirea estetică va avea ca efect creşterea stimei de sine. De asemenea, toate acestea vor conduce şi la intensificarea relaţiilor sociale şi la îmbunătăţirea vieţii de cuplu.
 • Prin eliminarea excesului ţesutului abdominal, va dispărea şi riscul posibilelor infecţii fungice cae ar putea apărea între faldurile de piele.
 • Abdominoplastia va avea ca efect secundar şi pierderea în greutate. Odată cu îndepărtarea ţesutului adipos de pe abdomen, vor fi eliminate şi câteva dintre kilogramele în plus. Atentie ca nu este o operatie de slabit prin care se pierd multe kilograme. Cu toate acestea, abdominoplastia nu constituie baza unei scăderi în greutate, nefiind o metodă chirurgicală care rezolvă problemele pacientului legate de un stil de viaţă nesănătos sau de o alimentaţie indisciplinată.
 • In cadrul procedurii s epot intarii muschii abdominali care au fost slabiti in urma sarcinilor sau altor proceduri.

Riscurile/Dezavantajele abdominoplastiei

  Dezavantajele și ricsurile ce implică operaţia de abdominoplastie sunt următoarele:

  • Intervenţia este laborioasă, procedura realizându-se sub anestezie generală pe durata a circa 2-3 ore. În urma abdominoplastiei, pacienta poate resimţi o senzaţie de disconfort in primele saptamani dupa operatie.
  • Recuperarea postoperatorie este mai anevoioasa comparativ cu alte proceduri, însă, pentru o recuperare cât mai rapidă, se recomandă renunţarea la fumat.
  • Existenţa unei cicatrici pe linia bikinilor.
  • Probabilitatea apariţiei edemului, contuziei şi a senzaţiei de durere locală, însă toate aceste simptome pot fi ameliorate cu medicamente şi prin auto-îngrijire.

  Concluziile specialiştilor sunt că beneficiile intervenţiei de abdominoplastie, adică avantajele de ordin estetic şi funcţional, sunt mai importante decât riscurile sau complicaţiile operaţiei, acestea din urmă fiind, de fapt, nişte elemente pe care orice intervenţie chirurgicală le presupune. Este, totuşi, important de reţinut faptul că abdominoplastia nu trebuie nici decum utilizată ca o soluţie de a elimina kilogramele în plus, cel puţin nu ca o soluţie singulară în cazul acestei condiţii medicale. Eventual, intervenţia poate fi considerată o ultimă opţiune în cazul în care se doreşte eliminarea excesului de grăsime şi de piele abdominală.

  În unele cazuri, în urma pierderii unui surplus extrem de mare de kilograme, procedura de abdominoplastie este recomandată din punct de vedere medical pentru a sprijini pacientul în obţinerea unei calităţi mai bune a vieţii. După efectuarea procedurii este important ca pacienţii să continue să aibă un stil de viaţă sănătos pentru a asigura durabilitatea rezultatelor obţinute în urma unei abdominoplastii.

  Procedura de abdominoplastie propriu-zisă

  Procedura chirurgicală de abdominoplastie presupune o incizie deasupra zonei pubiene, astfel că nu trebuie să vă preocupați de eventuala ei vizibilitate în cazul purtării unor haine cu talie joasă, asemeni costumelor de baie. În funcție de câtă piele trebuie îndepărtată, se va calcula și stabili de către chirurg lungimea acestei incizii.

  Atunci cand tesutul adipos in exces este preponderent in jumatatea inferioara a abdomenului se poate efectua miniabdominoplastie asociat sau nu cu liposuctie. In cadrul acestei interventii , incizia orizontala efectuata este mai mica iar zona operata se limiteaza pana la ombilic.

  În unele cazuri, odată cu înlăturarea pielii, vă veți putea lua adio și de la vergeturi, care vor dispărea și ele în momentul în care surplusul de piele este separat de peretele abdominal. In abdominoplastia clasica, mușchii abdomenului vor fi ”strânși”, chirurgu-l fixându-i pe linia mediană.La final, se practică și o incizare în zona ombilicului, ocazie cu care, în urma extirpării a tot ceea ce era în plus, buricul este rearanjat și repoziționat în conformitate cu noile schimbări cu au avut loc în zona abdominală.

  Recomandări dupa operație

  Motivație – operația se va finaliza, dar abia de atunci începe munca propriu-zisă, cea pe care dvs. singuri trebuie să o duceți căci, deși incizia a fost definitivată și suturată, grăsimea poate redeveni o parte a vieții dvs. dacă nu aveți suficientă ambiție pentru a îndepărta toți acei factori care au ajutat-o în primul rând să-și facă apariția în organismul dvs.

  Realism – analizați-vă în mod conștient trupul și nu sperați la rezultate inovatoare peste noapte. Ca orice transformare, abdomenul are nevoie de timp pentru a se reobișnui cu un stil de viață pe care nu l-ați mai avut de foarte mult timp. Zona operata treptata se va desumfla pana pe parcursul unui an de zile. In primele luni se dezumfla cel mai repede.

  Dieta alimentară – canalizați-vă eforturile spre a întreține ceea ce medicul chirurg va obține pentru moment în locul dvs. Considerați această operație chirurgicală drept un mic ajutor, pentru dvs., în următoarea luptă pe care o veți avea de duce cu toate tentațiile culinare care vă vor face cu ochiul și vă vor ispiti la tot pasul.

  Greutatea corporală – stabilizată, este importanta pentru a mentine rezultatul operatiei.

  Fumatul – intarzie vindecarea si poate compromite rezultatul la marii fumatori.

   

  În colaborare cu Dr. Lucian Fodor, medic prima chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie

  Păreri și recenzii

  Vizitatorii noștrii au scris următoarele păreri și recenzii despre acest medic/clinică. Adaugă opinia ta despre experiența trăită utilizând formularul de mai jos.

  Buna

  Buna .M-ar interesa sa știu un preț pt genul asta de operatie abdominoplastie.mentionez cal am de la sarcina.
  Cu tot respectul
  Liliana

  Spune-ți părerea

  Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  CAPTCHA
  This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.