Back to top

Strategia de slăbit care necesită 15 minute zilnic

Strategia de slăbit prin dieta controlata

Un studiu a descoperit strategia de slăbit care necesită 15 minute zilnic. Monitorizarea exactă a ceea ce mâncăm şi bem pe parcursul unei zile ne poate într-adevăr ajuta să eliminăm excesul ponderal. Pe de altă parte, însă, deşi metoda este una eficientă, destul de multe persoane sunt retincente în a se „înhăma” la ea. Lucrurile ar putea fi pe cale să se schimbe.

Un nou studiu sugerează faptul că monitorizarea dietei în felul menţionat mai sus nu este neapărat atât de complicat pe cât pare. Potrivit acestui studiu, după 6 luni de monitorizare a dietei ca parte a unui program de eliminare a excesului ponderal, participanții care au slăbit au petrecut sub 15 minute pe zi înregistrându-şi aportul alimentar. Studiul şi rezultatele acestuia au fost publicate în jurnalul Obesity in 25 februarie, 2019. Acesta este primult studiu de o astfel de natură care să cuantifice exact timpul necesar monitorizării dietei.

Autoarea principală a studiului, Jean Harvey, a afirmat că oamenii sunt reticenţi în general la astfel de strategii şi le găsesc neplăcute din cauză că îşi închipuie că acestea necesită foarte mult timp pe zi. Harvey a afirmat că, dimpotrivă, nu este deloc nevoie să petreci prea mult timp zinic pentru a-ţi monitoriza dieta.

Experţii sunt de părere că rezultatele acestui studiu deţin capacitatea de a motiva mai multe persoane să îşi monitorizeze aportul alimentar zilnic. Această metodă este una eficientă şi nu este deloc atât de dificilă precum ar putea părea la început.

Desfăşurarea studiului

Studiul a analizat informaţiile şi datele a 142 de personare care erau supraponderale sau sufereau de obezitate şi faceau parte dintr-un program de eliminare a excesului ponderal online. Acest program online implica întâlniri săptămânale timp de 24 de săptămâni pentru a discuta strategii de eliminare a excesului ponderal, stabilirea diverselor obicetive şi auto-monitorizare. Aceste sesiuni online încurajau exerciţiile fizice şi o dietă redusă în calorii.

Participanţii îşi înregistrau aportul caloric zilnic pe un website iar această platformă online le şi monitoriza timpul petrecut introducând datele.

Rezultatele

Pe perioada primei luni, participanţii au petrecut circa 23.2 minute zilnic, iar la finalul studiuluim aceştia petreceau doar aproximativ 14.6 minute pe zi.

A fost interesant de observat faptul că acei participanţi care au pierdut cel mai mult în greutate nu au petrecut atât de mult timp introducând aceste date precum cei care au slăbit mai puţin.

Persoanele care au pierdut circa 10% din greutatea lor iniţială şi-au monitorizat dieta circa 20 de zile pe lună, iar cei care au pierdut mai puţin de 10% din greutatea lor au petrecut doar 11 zile pe lună monitorizându-si dieta şi introducând datele necesare online.

Aşadar, una dintre concluziile studiului a fost că auto-monitorizarea chiar face o diferenţă considerabilă în strategia eliminării kilogramelor în plus.

Păreri și recenzii

Vizitatorii noștrii au scris următoarele păreri și recenzii despre acest medic/clinică. Adaugă opinia ta despre experiența trăită utilizând formularul de mai jos.

Spune-ți părerea

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.